Håll dig fräsch på festival

Håll dig fräsch på festival

För många är det inte riktig sommar först när festivalsäsongen drar igång. Är man riktigt rutinerad så har man redan bra koll på de knep som krävs för att hålla sig fräsch under festivalens gång. Det kan kännas som en omöjlighet att hålla en god hygien och att känna sig snygg under omständigheterna som kommer med en festival: mycket folk, tillgång till toalett och dusch och all rörelse. Men så behöver det nödvändigtvis inte vara. I den här artikeln får du några tips som garanterat får dig att känna dig fräschare.

Dofta gott

Ett av de äldsta knepen för att lura sig själv och andra att man är fräsch är att spraya in sig i parfym. Det finns massor av olika sorters dofter och märken, ett av dem är varumärket Issey Miyake som både tillverkar parfymer, deodoranter och hudlotions. Har du samma doft på alla dina kroppsprodukter så är chansen större att doften håller sig längre. Deodorant gör att du både svettas mindre, och luktar mindre svett.

Håll håret fräscht

Med bristen på tillgång till dusch så kan det kännas svårt att undvika att håret blir fett och smutsigt. Bästa knepet är då torrschampoo som genast ger håret en mer fräsch och nytvättad känsla. Om ditt hår är lite längre så kan du sätta upp det i en hästsvans, tofs eller fläta in det. Är det riktig kris och du känner att du vill dölja ditt smutsiga hår kan du ta på dig en keps, hatt eller en mössa om det inte är för varmt.

Håll kroppen fräsch

Det allra bästa du kan packa ner i din väska när du ska på festival är våtservetter, du kan inte få för många av dem! Med våtservetter kan du snabbt torka av dig där du behöver och slänga. För de intima delarna ska du alltid använda dig av intimservetter då de är mer snälla mot de områdena.

Om prognoserna visar att solen kommer att vara framme så är det bra om du tar med dig någon sorts solskydd. Eftersom många dass på festivaler inte är utrustade med tvål och rinnande vatten så är det bra om du har med dig egen handsprit eller alcogel. Det gör inte bara händerna rena, det skyddar dig också från bakterier. Sist men inte minst så har du också din munhygien att tänka på. Tandborste och tandkräm är såklart givet men om du har plats så kan det vara skönt att ha en munskölj att skölja munnen med. Tuggummi funkar också.

Kläder efter väder

Eftersom vädret i Sverige under sommaren tenderar att skifta snabbt så är det viktigt att du är förberedd för det i hur du klär dig. Stövlar håller dig torr från lera och väta. En regnjacka eller poncho håller dig torr. Solglasögon kan vara bra om solen strålar.