Så fixar du den bästa förfesten

Så fixar du den bästa förfesten

Innan man går på en konsert eller på en festival kan det vara trevligt att samla sällskapet innan och ordna en förfest. I det här inlägget får du några tips på vad du kan tänka på för att fixa den bästa förfesten.

Dryck

Att ha något att dricka på en förfest är något som många finner en trygghet i. Men det kan vara rätt dyrt att stå för all dryck själv, särskilt om ni föredrar alkohol. Därför kan det vara en bra idé att föreslå att alla i sällskapet får stå för sin egen dryck medan du kanske bjuder på snacks.

Snacks

Om du har bestämt dig för att du vill bjuda dina gäster på snacks finns det en hel del olika snacks att bjuda på. Du kan välja att bjuda på mer klassiska festsnacks som till exempel chips, frukt och bär. Men det kan även vara trevligt att bjuda på fika. För att göra din förfest extra unik skulle du till exempel kunna bjuda på en tårta med ett foto på det band ni ska gå och se. Du kan baka din egen tårta eller beställa en. Du kan till exempel beställa en tårta från Din Tårta som har ett brett utbud av tårtor för olika tillfällen.

Mat

Mat är något vi oftast förtär inne på festivalområdet där vi finner klassisk festivalmat som langos och burgare. Men för att vara säker på att alla i sällskapet är på bra humör och är mätta kan det vara trevligt att bjuda på mat. Du kan göra det enkelt för dig och beställa hem pizzor, vilket alltid uppskattas, särskilt i samband med fest. Fördelen med att beställa pizza är att du inte har särskilt mycket disk efteråt. En annan idé är att bjuda på enkel festmat, till exempel olika snittar och munsbitar. Att äta tillsammans innan festivalen är en förlängning av er kväll som ni sent kommer att glömma.

Dekoration

För att göra din förfest extra minnesvärd kan du dekorera ditt hem. Du kan skapa dina egna dekorationer med det du har hemma om du tycker om att pyssla. Några exempel på dekorationer du kan göra själv är vimplar och girlanger. Men du kan också köpa hem pynt att dekorera ditt hem med för att få en mer festlig stämning. Du kan köpa festdekorationer i en del fysiska butiker. Men den största marknaden för festdekorationer finns online. Öppna din sökmotor och sök efter festdekorationer så kommer du snabbt att se att utbudet på dekorationer till fest är stort och du kan välja och vraka i utbudet för att hitta något som passar dig.

Musik

En annan stor och viktig del för att få en lyckad förfest är musiken. Ska ni gå på festival ska ni veta att många festivaler har ett eget konto på Spotify där de har samlat sina bokade artister i en spellista. På så sätt kommer ni att få upp stämningen och peppen för kvällen kommer att vara total. Förutom att ni kan spela musik från de artister ni ska se kan ni blanda musiken med annan musik ni tycker om.