Festival för seniorer

Festival för seniorer

Att gå ut och roa sig är lika viktigt för unga som för äldre. För seniorer som har slutat att arbeta är det ibland svårt att få till det sociala. Att gå på festival som senior är perfekt för att få socialt umgänge med andra människor. För att kunna finansiera dina festivalbesök är en bra idé att spara in lite pengar på andra saker. Det kan du göra genom att nyttja senior rabatter som finns för alla som är över 55 år. Det finns faktiskt väldigt många olika senior rabatter, allt från elavtal till mobiltelefoni. Du kan med rabatter på sådant som du ändå behöver köpa spara många kronor som du sedan kan lägga på roliga saker som exempelvis att gå på festival.

Ha roligt tillsammans

Det finns kommuner som exempelvis Uppsala som bjuder in till seniorfestival senare i år. Festivalens syfte är att bjuda seniorer på underhållning, samvaro och inspiration. Det är många som har varit isolerade under pandemin och dragit ner på sina aktiviteter. Genom en festival för seniorer kan de få en möjlighet att komma ut och möta andra. Den festival som Uppsala kommun ska anordna är gratis för seniorer att gå på, så alla har möjlighet att komma. Det finns även andra ställen i Sverige som väljer att ordna olika festivaler för specifikt seniorer, kolla om du hittar någon i närheten där du bor.

Hitta likasinnade människor

Fördelen med att gå på festival som senior är att det är lättare att bli inspirerad till att gå på fler sociala engagemang men även börja med andra aktiviteter. Festivaler för seniorer främjar helt enkelt ett aktivare liv för äldre. Om du vill vara ännu mer social än att gå på festivaler är det bra att fundera över vad du är intresserad av och söka dig till sådana aktiviteter. Det finns även föreningar för äldre som ordnar olika aktiviteter för att det ska bli lättare för pensionärer att komma ut. Det finns även kurser inom allt från keramik till programmering. Att gå en kurs är ett bra sätt att hitta likasinnade personer som gillar samma sak som du.