Så fixar du bästa festivalstilen

Så fixar du bästa festivalstilen

Många förknippar festival med sommar, musik, vänner och fest. Självklart ska den festliga stämningen matchas med snygga kläder och accessoarer. Med tanke på det svenska vädret är det dock viktigt att även tänka på att väderleken snabbt kan förändras. Här hittar du de bästa tipsen för den bästa festivalstilen.

Våga färg & olika stilar

Festivaler lockar många olika människor och därav olika stilar. Det här är ett utmärkt tillfälle att våga ta ut svängarna lite mer. Hos NA-KD hittar du massor med snygga kläder och accessoarer som ger dig din unika festivalstil. Blanda fritt och addera gärna mycket färg och mönster. NA-KD ger dig många valmöjligheter till plånboksvänliga priser. Här finns allt från praktiska basplagg till glittriga och färgglada toppar, jackor, klänningar och jumpsuits. Om du gillar mer diskreta klädesplagg kan du lägga krut på mer iögonfallande accessoarer. Om du ska till en stadsfestival som Lollapalooza kan du satsa på en mer urban stil. Om du planerar att campa på festivalområdet bör du såklart även packa kläder som lämpar sig för det.

Kom ihåg att det svenska sommarvädret ofta bjuder på ösregn och kalla vindar. Med ett bra regnställ och varma kläder kommer det dock inte att påverka festivalstämningen. Det blir ofta kallare på kvällen och därför är det bra att ha en varmare tröja eller sjal nära till hands. Med lager-på-lager-principen håller du dig torr och varm under hela festivalen.

Gummistövlar

Utöver regnstället och den varma tröjan bör festivalpackningen även innehålla ett par gummistövlar. Lera, regn och dans kommer snabbt att förstöra dina vanliga skor. Med ett par snygga gummistövlar är du alltid redo för festivaläventyr. Festival är ett av få tillfällen när gummistövlar kan matchas med alla möjliga klädesplagg, inklusive klänningar, kjolar och shorts.

Accessoarer

Accessoarer och festivaler går hand i hand. En solhatt, solglasögon, magväska och ett snyggt skärp kommer att ge dig rätt look. För en riktig festivalstämning bör du allra helst välja accessoarer med glitter eller mönster. Även om du i vanliga fall inte bär smycken kan det vara kul att ge outfiten en extra dimension med rasslande armband, stora ringar i öronen eller halsband i lager. Allra bäst blir du om du matchar accessoarerna med festivalens tema. I Sverige arrangeras det årligen ett stort antal olika festivaler med olika inriktningar. Till Sweden Rock Festival i Sölvesborg kan du med fördel välja lite rockigare kläder och detaljer. Till Peace & Love i Borlänge är det hippiestilen med stora glasögon, flätor, hjärtmönster och utsvängda byxor som gäller. Till Vi som älskar 90-talet blir det extra kul om du går in helt och hållet och återskapar 90-talsmodet med spagettilinnen, adidasbyxor, färgade solglasögon och magväska.