Musikfestivaler i Europa

Musikfestivaler i Europa

Det finns många musikfestivaler och då är det några man inte bör missa. Oavsett om det rör sig om hip hop, rock eller rent av elektroniskt, så finns det en festival för allas tycken och smaker när det kommer till musik. Så häng med och se om det är någon festival som faller dig i smaken!

Primavera Sound

Primavera Sound festivalen arrangeras i Barcelona, Spanien och har än så länge haft nästa 350 konserter och på den senaste var det cirka 200 000 som besökte den. Det är en stor musikfest och hela staden fylls av livemusik och andra spännande evenemang. Vilket gör festivalen unik och något ut över det vanliga. Under Primavera Sound går det att lyssna på den nyaste musiken som har lanserats.

Rock am Ring

Rock am Ring festivalen arrangeras i Nürnberg och Mendig som ligger i Tyskland. Några av dem som uppträdde på den senaste musikfestivalen var Gorillaz, Foo Fighter och Marilyn Manson. Eventet har anordnats sedan 1985 och då intill Nürburgring som är en racerbana. Rock am Ring är den av de mest kända musikfestivalerna och drar till sig de största artisterna i världen.

Download Festival

Download Festival är en av de bästa rockfestivalerna som arrangeras i Storbritannien. Det samlas många besökare i Derby när det är dags för Download Festival. Musifesten lockar och drar många rockare från världens alla hörn, så som Ozzy Osbourne, Guns ´N Roses, Bullet For My Valentine och The Hives, bara för att nämna några som var med under årets festival.

Ultra Europa

Ultra Europa arrangeras helt otippat i Slit, Kroatien, vilket gör att det går att kombinera semester med sol och bad, med ett festivalbesök. Denna musikfest är för de som är ett stort fan av bra elektronisk musik. Men det gäller att vara ute i god tid och få tag i biljetter, eftersom några av de största och de mest populära Dj:s uppträder.

EXIT Festival

EXIT Festival har blivit utsedd till den musikfestival som är bäst i Europa och arrangeras i Novi Sad, Serbien. All musik spelar i Petrovaradin-fästningen och lockar till sig cirka 200 000 festivalbesökare varje år.

Sziget Festival

Sziget Festival i Budapest, Ungern, anses vara den musikfestival som är störst och mest känd i hela Europa. Festivalen har anordnats sedan 1993 och håller på i en vecka och har drygt 1 000 framträdanden. Än så länge har den som mest locka till sig 490 000 besökare. Sziget Festival jämförs med Burning Man Festival i Amerika.

Veta mer

Vill man veta mer om de musikfestivaler som arrangeras runt om i Europa och övriga världen är det bara att söka på nätet via en sökmotor. Man gör precis som vanligt när man vill har information om birkenstock eller annat som verkar spännande. Det är kanske någon av musikfestivalerna som lockar och verkar vara någon som man inte vill missa.