Brittiska festivaler

Brittiska festivaler

I många år har musikfestivalerna i Storbritannien dominerat somrarna och detta ser inte ut att förändras under de kommande åren. Oavsett ifall man föredrar lite mindre parkfestivaler eller de allra största, housemusik eller indie, så finns allt i Storbritannien. Nedan har vi listat de allra bästa festivalerna.

Bestival

Bestival-festivalen sätts från och med 2017 upp på en av de vackraste platserna i Storbritannien, Lulworth Estate. Med kusten så nära att festivalbesökare kan känna lukten av havet så är det en av de mest natursköna musikfestivalerna. Den brukade gå av stapeln på Isle of Wright, men flyttade sedan till Dorset i södra England. Bestival är en fyra dagar lång festival som inte bara är känd för sina stora artister utan även att det är som ett helt samhälle med sjukvård, vaccinationer mot bland annat tbe, maskeraddagar och barer.

Isle of Wright

Isle of Wright-festivalen är den äldsta musikfestivalen i Storbritannien och sågs 1970 som det europeiska svaret på Woodstock. Här har bland andra Jimi Hendrix, The Who, Sex Pistols, Amy Winehouse och Paul McCartney stått på de många scenerna och trots att festivalen tog en paus mellan 1970 och 2002 så sitter historien kvar i festivalen som ligger på en ö utanför södra Englands kust. Hit kommer man med båt från hamnen i Portsmouth eller Southampton.

Lovebox

LoveBox-festivalen har sedan starten 2002 fått östra London att festa rejält i mitten av juli. I år fick dock festivalen flyttas till Gunnersbury Park i västra London efter att Tower Hamlet-distriket inte godkände att festivalen sattes upp i Victoria Park igen. På den här festivalen samlas hipsters och unga kreativa människor för en helg av musik, konst, marknader och dans.

Reading & Leeds

För att avsluta sommaren börjar Reading och Leeds-festivalen på samma helg i slutet av Augusti. Det är vida känt att de allra bästa artisterna uppträder på denna festival som lockar otroligt många besökare varje år. Platsen i Reading har en kapacitet på 87,000 besökare och Leeds kan ta emot ca. 75,000 besökare vilket gör det till en av de allra största festivalerna i Storbritannien.

Wireless

Wirelessfestivalen har under de senaste åren fokuserat på Hip Hop, rap och RnB i den Engelska huvustaden. I parken Finsbury Park i nordöstra London går festivalen av stapeln och utöver scener där de allra bästa artisterna uppträder, finns karuseller, barer, och områden som bara är till för att ta det lugnt och umgås. Detta ses som en av de mer avslappnade festivalerna.