Lollapalooza i Stockholm

Lollapalooza i Stockholm

Konsert på kvällen

Lollapalooza är en av världens allra största musikfestivaler. Festivalen grundades 1991 av bandet Jane´s Addictions frontman Perry Farrell som en turnerande musikfestival. Redan från första början var festivalen unik i sitt slag, detta på grund av bredden på artisterna, att den hade fler än en scen, att den även hade både konst och andra aktiviteter på programmet och även att den hade ett festivalprogram för hela familjen. Alla dessa faktorer bidrog till Lollapaloozas succé och det är den fortfarande nästan 30 år senare. Lollapalooza är också den första festival som har expanderat över hela världen.

Sedan 2005 hålls festivalen mitt i storstaden Chicago i samarbete med en annan stad. Länder som hittills haft besök av Lollapalooza är Argentina, Brasilien, Chile, Frankrike och Tyskland. Nästa år, 2019, kommer även Sverige och Stockholm att få besök och detta är en riktigt stor händelse för vårt land. Alla som älskar festivaler och musik bör redan nu boka in helgen den 28 – 29 juni 2019 då musikfesten går av stapeln på Gärdet i Stockholm. Festivallivet är en underbar upplevelse som alla kan ta del av och känslan när man sitter i det myllrande publikhavet och lyssnar på musik är en obeskrivlig upplevelse. En härlig picknick för att stilla hungern är aldrig fel och har man också en tårta med tårtbilder med personliga foton så är även desserten fixad.

Gitarrist i publikhav

När festivalen fyllde 25 år 2016 firades det rejält. I Lollapaloozas hemstad Chicago hölls festivalen under fyra dagar och på plats fanns fler än 180 artister som spelade på åtta olika scener. Detta unika jubileumsevenemang besöktes av 100 000 besökare per dag. Bland de artister som uppträtt på Lollapalooza under de senaste åren finns till exempel Lana Del Rey, Pearl Jam, Bruno Mars, Lorde, Eminem och Lady Gaga. Detta visar på det breda musikutbudet med artister från olika genrer. Det finns alltid något som passar för var och ens speciella musiksmak.

Nu kommer alltså även Sverige att få äran att arrangera Lollapalooza. Som tredje staden i Europa intar festivalen Gärdet i Stockholm i slutet på juni 2019. Vilka artister som kommer att uppträda är ännu inte spikat men kommer att presenteras under 2018 då även biljetterna till festivalen släpps. Älskar man festivaler och musik bör hålla ögonen öppna så man inte missar denna fantastiska musikhändelse i världsklass.