Skulle du gå på de här festivalerna?

Skulle du gå på de här festivalerna?

Varje år arrangeras hundratals musikfestivaler runtom i världen, vilket gör dem till den vanligaste typen av festival. Men det finns också en hel del udda festivalupplevelser att ta del av, upplevelser som har mycket lite att göra med musik. I det här inlägget ska vi titta närmare på några av de mest udda festivalerna. Skulle du gå på någon av dem?

Har du ont om pengar samtidigt som du vet att om du tar ett lån så kommer du kunna betala tillbaka det inom kort? Kanske bara måste du åka på en bisarr festival, kanske befinner du dig i någon typ av ekonomisk knipa som du behöver klara upp snabbt.

Alphornsfestivalen i Nesselwang

Nesselwang är en alpby i tyska Bayern och varje år arrangeras en alphornsfestival där. Alphornet är ett mer än 2000 år gammalt instrument som under historien använts för att skicka meddelanden mellan olika byar i alperna. Alphornsfestivalen tycks samla varenda person i världen som spelar instrumentet.

”Masktjusar”-festivalen i Blackawton

Ingen lista över märkliga festivaler vore komplett utan masktjusar-festivalen, den kanske konstigaste festivalen av alla. Den går av stapeln årligen i Blackawton i sydöstra England. Alla som deltar i festivalens huvudsakliga event får tilldelat sig en kvadratmeter stor markyta och uppdraget är att på den locka upp så många maskar som möjligt ur jorden. Allt är tillåtet med undantag för att du inte får gräva upp maskarna. Vissa deltagare sjunger, andra häller vatten på marken – taktiken varierar, och så också resultaten.

El Colacho i Burgos

I den spanska staden Burgos anordnas varje år en festival som går ut på att män i staden klär ut sig till djävulen för att hoppa över barn som föddes i staden under föregående år. Det är förstås otroligt märkligt, men bygger på en religiös tro att seden renar barnen från synd. Har några av barnen skadats? Tydligen inte, det betyder dock inte att alla är förtjusta i det märkliga festivalarrangemanget.

Testikelfestivalen

En festival som går ut på att äta tjurtestiklar? Varför inte! Testikelfestivalen hålls varje år i Rock Creek Lodge i delstaten Montana i USA. Testiklarna serveras med allsköns olika sidorätter. Arrangemanget är dock långt ifrån någon vanlig matfestival, inte bara för det märkliga kostvalets skull. Det brukar tydligen gå vilt till på den beryktade festivalen, och den har också plågats av en hel del skandaler. Det förhindrar dock inte att de lojala besökarna ser det som världens bästa festival. Festivalens slogan? “Have a ball!”