Vinterfestivaler

Vinterfestivaler

Det finns oändligt många sommarfestivaler men vad händer egentligen på vintern? Är det helt dött runt hela Europa eller finns det några vinterfestivaler? Det hade varit extremt mysigt att vara invirad i en pläd och smutta på lite varm glögg medan toner av ljuvlig musik spelas. I det här blogginlägget får du som läsare tips på vilka vinterfestivaler det finns ute i världen. Kanske inspireras du att åka till en ny plats eller ännu bättre, en helt oväntad plats. Oavsett vad man tycker om vintern är det en mysig tid som man bör göra det bästa av. Visst älskar man alla dessa julfilmer som går på tv under vintertider och är det inte allas dröm att uppleva en riktig “filmjul”?

Vinterfestivaler i Sverige

Först och främst har vi en festival som äger rum i Östersund på vintern. Det är även en stad där man garanterat får uppleva en vit jul. En annan stad som också anordnar en vinterfestival är Gävle vilket gör att man kan ta en liten roadtrip och besöka både festivalerna om man har lust. Beroende på var man bor kan man ta Gävle på uppvägen eller när man skall hemåt. Det finns givetvis flera olika versioner av festivaler. Dessa ovannämnda festivaler är inte riktigt partyfestivaler med housemusik utan här har man fokuserat på att ljusa upp vintern. Man kan gå runt och beskåda ljusinstallationer samtidigt som man kan njuta av julmusik och marknader. Det är ett sätt för hela staden att leva upp och bli en mer levande plats. Många människor stannar hellre hemma under vintertider och detta är ett sätt att få igång folk.

Vinterfestivaler i Europa

Är man ute efter lite mer party är det dock inte helt kört. Festernas land Nederländerna har ett antal festivaler med musik och alkoholhaltiga drycker tillgängliga under vintermånaderna. Här kan man festa runt i en jultröja och dricka varma drycker samt umgås med andra festtaggade människor. Befinner man sig i London bör inte festivalen “Winter Wonderland” i Hyde park missas. Här kan man åka karuseller, smaka på mat från världens alla hörn och besöka en Oktoberfest även under vintermånaderna. Är det festivalstämning man söker efter har man svaret här. Luxemburg bjuder även de på en ljusfestival som lyser upp vinterns mörka dagar. Sammanfattningsvis finns det ett flertal vinterfestivaler som pågår över hela Europa. Känner man för att åka på en bör man googla det land man är intresserad av och sedan välja den festival man vill besöka.